FEEL Medium

Z velikim veseljem vam predstavljamo našo novo kolekcijo pisarniškega pohištva FEEL.

Biofilija – hipoteza, ki  jo je razvil Edward Wilson, ki pravi, da človek potrebuje in išče povezanost z naravo in drugami oblikami življenja. Vsi vemo, da se človek v naravni počuti dobro in sproščeno, in da preživljanje časa v naravi pozitivno vpliva na nas. Obenem pa se vsi zavedamo, da večina odraslih preživi velik del dneva v službi, kar največkrat pomeni vsaj 8 ur med štirimi stenami. Študije kažejo, da lahko že z uporabo elementov iz narave v pisarni spodbudimo podobne psihološke in fiziološke koristi, ki nam jih nudi dejansko preživljanje časa v naravi. Če torej ne moremo preživljati časa v naravi, kako lahko prinesemo naravo k nam, v pisarno?

STUDIO FEEL 1 STUDIO FEEL 6

Odgovor na to lahko najdemo prav v biofiliji in z njim povezanim ter vedno bolj popularnim biofiličnim oblikovanjem. Biofilični dizajn temelji na sedmih točkah, ki nam omogočajo približevanje naravi tudi v zaprtih prostorih: rastline, naravni materiali in oblike, svetloba, voda, zrak, stimulacija čutil in posnemanje narave (za več podrobnosti: https://www.architectmagazine.com/technology/7-ways-to-enhance-indoor-environments-with-biophilic-design_o). Z uporabo takega dizajna v pisarnah so zaposleni bolj sproščeni, posledično pa tudi bolj produktivni, saj se lažje koncentrirajo, manj so iritabilni, manj so pod stresom, so bolj kreativni in lažje iščejo rešitve.

STUDIO FEEL 2 STUDIO FEEL 3

To je bil eden izmed glavnih razlogov, da smo v svojo ponudbo pisarniškega pohištva želeli čim bolj neposredno vključiti elemente iz narave. Tako smo razvili mizo FEEL z nogami, narejenimi iz masivnega lesa, ki je odgovorno pridobljen ter na zahtevo tudi FSC certificiran. Pisarniški program FEEL lahko vključimo v vsako pisarno, ne glede na njeno oblikovno shemo, ter s tem ustvarimo prisotnost narave v prostoru ter mu dodamo občutek toplote in domačnosti. S svojo barvo, strukturo in vzorci, les prostor takoj otopli. Zaposleni se tako počutijo bolj sproščene, s tem pa se izboljša njihovo zadovoljstvo z delom in posledično tudi njihova produktivnost.

Feel 2